Ansökan om marknadsplatser har öppnat
Ansök nu

Nyheter

De senaste nyheterna från Bjuvsfesten.

Första artistsläppet för Bjuvsfesten

Första artistsläppet för Bjuvsfesten.

Mello-finalisten Renaida och YouTube-succén Anis Don Demina kommer till Bjuvsfesten i sommar.

Renaida karakteriseras av en fängslande och kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Första gången vi såg henne var i Idol 2016 som hon följde upp med en finalplats i Melodifestivalen 2018. Efter succén i Mello har Renaida gjort en bejublad sommarturné samt setts i program som till exempel Lotta Liseberg. Fredagen den 30 augusti kommer hon till Bjuvsfesten och det förväntas bli en fantastisk show.

”Det känns så kul att vi kan erbjuda ett uppdaterat och spännande utbud till vår unga publik på Bjuvsfesten. Det ska bli härligt att välkomna artisterna till Bjuv den sista helgen i augusti.” - Kent Andréasson, Bjuvs kommun.
 DJ/Producenten Anis Don Demina, numera även en av Sveriges största YouTuber, kommer till Bjuvsfesten för att bjuda på en rejäl show.

I hela sitt liv har Anis sysslat med musik, allt ifrån pianolektioner till DJ. Han är signad till skivbolaget Warner Music Sweden och 2017 släppte han sin första singel ”On My Mind” som på kort tid fick över en miljon lyssningar på Spotify. Anis fick sitt genombrott på YouTube sommaren 2017 och har även där på kort tid byggt upp en bred skara fans, med över 240 000 följare på sin kanal. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i norden och i maj gav han oss det som kanske blev 2018 års sommarlåt – ”Wasted”. Ni ser honom uppträda på Bjuvsfesten lördagen den 31 augusti.

”Vi är väldigt glada över att kunna presentera just Anis och Renaida då dessa artister har stått överst på Bjuvsungdomarnas önskelista.” - Berättar Lena Bergkvist som är ytterst ansvarig för Bjuvsfesten.

Stort tack till Bjuvs ungdomsråd och Hej Unga som hjälpt till i arbetet med att ta fram förslag på artisterna.

Nu tar Bjuv festen till nästa nivå

Nu tar Bjuv festen till nästa nivå.

Sedan många år tillbaka är sista helgen i augusti vikt för festligheter i Bjuv. Från början var det en tredagarsfestival under namnet Bjuvsfestivalen, de senaste sex åren har det varit en tvådagarsfestival med namnet Bjuvskalaset. Nu ska folkfesten utvecklas i en riktning där maten, musiken, upplevelserna och hållbarheten lockar en bred publik.

I och med de nya tagen byter evenemanget namn till Bjuvsfesten. Med fokus på mat, musik och upplevelser vill Bjuvs kommun skapa två heldagar dagar som ingen vill missa. Det ska också finnas plats för hållbarhet och att tänka lokalt och klimatsmart.

"Att få vara med och utveckla en sedan länge etablerad folkfest är väldigt kul. Nu ska vi se till att alla känner sig välkomna till en fest som har fokus på härliga upplevelser samtidigt som den är hållbar ur flera olika perspektiv, säger Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun."

I november förra året gick Bjuvs kommun ut med en anbudsförfrågan för att komma i kontakt med en arrangör som ville vara med och skapa folkfesten i Bjuv. Efter intervjuer med flera intressenter föll valet på den Landskronabaserade eventbyrån Creandia, som bland annat har producerat Landskronakarnevalen de senaste åren.

"Vi känner oss oerhört tacksamma över att ha fått Bjuvs kommuns förtroende att producera en fest för kommuninvånarna och alla tillresta besökare, säger Lena Bergkvist, festivalgeneral. Vi kommer att ta vår utgångspunkt i traditionen, och arbeta tillsammans med medborgarna, företagarna och tjänstemännen för att utveckla konceptet. Det ska vara glädje och fest, och någonting för alla smaker. Artister i yttersta Sverigeeliten, blandat med lokala förmågor. Vi ser fram emot att ta oss an uppdraget att skapa en fantastisk fest."

Pressinformation:

Kent Andréasson, förvaltningschef kultur och fritid Bjuvs kommun, 042-458 56 31. Lena Bergkvist, Creandia AB, 073-969 36 36.