Vad tyckte du om Bjuvsfesten?
Klicka här

Nyheter

De senaste nyheterna från Bjuvsfesten.

Sista artistsläppet för Bjuvsfesten bjuder på Rocklegender, väletablerat coverband och DJ-akt

Sista artistsläppet för Bjuvsfesten bjuder på Rocklegender, väletablerat coverband och DJ-akt.

Bjuvsfesten släpper nu de sista artisterna som ska uppträda i Bjuv i slutet på augusti. Rocklegender, väletablerat coverband och DJ-akt står på programmet.

Upplev Sveriges största rockikoner på en och samma scen. Det legendariska rockparet Dan Hylander och Py Bäckman har fyllt arenor med tusentals åhörare och haft enorma framgångar i Sverige. På Bjuvsfesten spelar de tillsammans med gitarrlegenden Janne Bark och bjuder på en oförglömlig show. Klassiska hits blandas med nyskrivna alster. Den 31 augusti uppträder de på Bjuvsfesten, det här får inte missas.

SoundTrip är ett av Skånes mest väletablerade coverband med över 20 år i branschen. Genom stor bredd och variation med en repertoar fylld av schlager, pop, rock, hårdrock, punk, hiphop, disco och mer därtill lyckas detta fantastiska partyband alltid skapa en stämning som får taket att lyfta. Den 31 augusti spelar de på Bjuvsfesten.

JOHN är en DJ som uppträtt på klubbar och festivaler i Sverige och övriga Europa, den 30 augusti uppträder han i Bjuv. Publiken kan vara säker på att JOHN levererar en grym musikupplevelse. Han har trots sin unga ålder redan hunnit supporta etablerade artister och DJ:s som Lamix, Anis Don Demina, Alex D'Rosso och Rebecka Karlsson. Den 12 juli släpptes debutsingeln "A Million Times" tillsammans med amerikanska Max Landry.

Covered By Covers är ett coverband från Lund som bildades i början av 90-talet. Medlemmarna Magnus Hansson på sång och bas, Christer Persson på gitarr och Peter Johansson på trummor och percussion träffades på jobbet. De upptäckte snabbt att de alla delade intresset för musiken, och framförallt rocken. Sedan dess har bandet underhållit på Mejeriet i Lund, på Malmöfestivalen samt på oräkneliga privat- och företagsfester. Den 31 augusti bjuder Covered By Covers Bjuvs-publiken på en bred repertoar fylld av allsångsvänliga låtar!

”Det ska verkligen bli kul att se parken omvandlas till en festplats som präglas av människor, musik och mat. Jag tycker att det är en skön mix på Bjuvsfestens utbud. Programmet har något för alla åldrar samt bjuder på både lokal och väletablerad underhållning. Jag förväntar mig mycket folk, glada miner och goda minnen.” säger Niklas Wallentin, projektledare inom marknadsföring och kommunikation för Bjuvsfesten.

Nästa artistsläpp för Bjuvsfesten är här

Nästa artistsläpp för Bjuvsfesten är här.

Nästa artistsläpp för Bjuvsfesten är här. Pökerz, Edina Ajetovic och Billesholm Big Band är några av årets spännande bokningar.

Pökerz är tribute-bandet som hyllar de älskade karaktärerna Ronny och Ragge. Det bjuds på polisonger, gällivarehäng, jeansväst och den självklara brylkrämen. Likheten med originalen är slående och det utlovas ett galet röj! Pökerz spelar på Tältscenen fredagen den 30 augusti.

Det unga stjärnskottet Edina Ajetovic spelar på Plattan fredagen den 30 augusti. Musiken har alltid varit en del av hennes liv, och musikskapandet har inneburit att hon kan uttrycka sig fritt istället för att hålla allt inom sig. Artistens låtar är därför fulla med mening och känslor, med inspiration från livet.

Billesholm Big Band spelar på den stora scenen lördagen den 31 augusti. Bandet har varit verksamt i 40 år och har en repertoar som spänner över flera decenniers storbandsepoker. Bjuvs Musikkår och Skromberga Blåsorkester bjuder på en gemensam konsert med blandad repertoar i Folketshusparken fredagen den 30 augusti. Billesholms Musikkår och drillgrupps festparad lördagen den 31 augusti skapar ultimat festivalstämning. De olika grupperna bjuder på musik i ett stort, spännande format som inte får missas.

I år finns den lokala radiostationen HITCITY Öresund på plats under Bjuvsfesten. HITCITY Öresund är en lokal, världsomspännande radio som har fokus på den absolut senaste musiken blandat med klassikerna från 90-talet.

Både barn och vuxna är välkomna att skaka på sina fjädrar tillsammans med DJ Gåsen. På Bjuvsfesten blir det barndisco för de minsta med dansvänliga låtar. De lite äldre kan glädja sig åt Flashback-setet, där det bjuds på en nostalgisk stund med låtar som alla kan.

- Bjuvsfestens lineup har blivit riktigt lyckad, med blandade programpunkter för alla smaker. Under helgen i augusti tycker jag verkligen att man ska passa på att upptäcka nya artister och band. Flera etablerade musiker kommer att bjuda på fantastiska spelningar. Det finns även lokala guldkorn som inte får missas, säger Sanna Hansson, projektledare inom kommunikation för Bjuvsfesten.

Bjuvsfesten presenterar en härlig blandning av nya bokningar till festligheterna i augusti

Bjuvsfesten presenterar en härlig blandning av nya bokningar till festligheterna i augusti.

Nu är det klart att Prebens Pågar, Albin & Emilia, Sanna Hansson & The Swatchmen och Kalizz kommer till Bjuvsfesten i sommar.

Prebens Pågar har över 1000 gig i bagaget, och minst lika många låtar i sin mångsidiga repertoar. ​Blandningen av gamla klassiker och dagens hits gör det omöjligt att stå still. Feststämning utlovas när bandet kommer till Bjuvsfesten för att underhålla besökarna. Prebens Pågar spelar på Stora Scenen fredagen den 30 augusti.

Lördagen den 31 augusti får Bjuvsfesten finbesök i form av syskonparet Albin & Emilia, som är mest kända för sin medverkan i Talang 2018. ​Albin har även gästat Supershowen, Allsång på Skansen och Sommarlovsmorgon i SVT. Han spelar hela 15 olika instrument, och systern Emilia dansar och sjunger. Syskonen är lokala talanger som bjuder på en show med sång, dans och musik av varierat utbud med målet att glädja publiken.

Malmöbaserade Sanna Hansson & The Swatchmen skapar ett excentriskt och intressant sound som får dem att stå ut från mängden.​ Deras quirky popmusik har influenser från både rock- och cabaretscenen. När bandet äntrar scenen förflyttas publiken till en gammal, gritty cabaretklubb. Scenkläderna är inspirerade av det glada 20-talet och gammaldags cirkus-stil med hängslen, fjädrar, fransar och tyll. Bandet spelar på Bjuvsfesten fredagen den 30 augusti.

Den framgångsrika DJ-duon Kalizz från Helsingborg adderas också till Bjuvsfestens line-up.​ Musiken i fokus är en blandning av disco, soul, funk och house. Tvillingarna spelar på Bjuvsfesten under lördagen.

– ​Vi känner oss supernöjda med vårt program,​ säger projektledare Lena Bergkvist. ​Det går helt i linje med Bjuvs kommuns fokus på att skapa ett varierat utbud för alla smaker.​

Kontaktuppgifter: Producenter: Creandia Event AB, på uppdrag av Bjuvs kommun Kontaktperson: Lena Bergkvist, lena@bjuvsfesten.se, 0739 – 69 36 36

Fler artister klara för bjuvsfesten

Fler artister klara för bjuvsfesten.

Folkkära Danne Stråhed, Helsingborgs hiphop/pop artist Suzi P och Countrysångaren Martin Nilsson kommer till Bjuvsfesten i sommar.

Danne Stråhed är en av Skånes mest kända artister och låtskrivare. Varje år roar han massor av människor med sin sång och underhållning. Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna”, medverkat i ett av Sveriges mest kända dansband och haft flera låtar på Svensktoppen. Sedan han vid sexton års ålder fattade mikrofonen i sitt första band, har den malmöfödde Danne Stråheds karriär bara gått en väg – Spikrakt uppåt! Idag är han en av våra mest folkkära artister och i sommar, fredagen den 30 augusti, kommer han till Bjuvsfesten.

Country- och dansbandsartisten Martin Nilsson kommer till Bjuvsfesten.

2003 slog Martin Nilsson igenom efter att ha kammat hem en andraplats i Fame Factory. Efter sitt genomslag har han hunnit med 4 album varav två sålde guld. Efter två år som sångare i den Grammis-nominerade dansbands-gruppen ”Donnez" har Landskronabon Martin Nilsson under de senare åren fokuserat på sin solokarriär. I år kommer han alltså till Bjuvsfesten lördagen den 31 augusti.

”Vi är både stolta och glada över att en så folkkär artist som Danne Stråhed kommer till Bjuvsfesten. Dessutom välkomnar vi Martin Nilsson och kan genom det bjuda på två akter som är väl förankrade i den skånska myllan. De kommer garanterat att bidra till en härlig musikalisk inramning på Bjuvsfesten den 30-31 augusti.” Berättar Kent Andréasson, förvaltningschef på Bjuvs kommun.

Rytmisk hiphop/pop från Helsingborg kommer till Bjuvsfesten, Suzi P är klar för Bjuvsfesten.

Blott 16 år har Suzi Pancenkov från Helsingborg gjort sig ett namn och fått engagerade fans via Instagram och Youtube där hon gjort virala tolkningar och mashups på Sveriges bästa hiphoplåtar. Hon släppte nyligen debutsingeln Shunon som snart har en miljon lyssningar på Spotify och Youtube. Den 3 maj följde hon upp med singeln Flax, skriven av Suzi och producerad av Can "Stress" Canatan. Likt debuten är det en rytmisk hiphop/poplåt med latinoinfluenser. Fredagen den 30 augusti intar hon scenen på Bjuvsfesten.

”Det är alltid roligt att kunna erbjuda lokala artister en möjlighet att uppträda på hemmaplan” säger Lena Bergkvist som är ytterst ansvarig för Bjuvsfesten.

Kontaktpersoner: Lena Bergkvist, ytterst ansvarig, lena@bjuvsfesten.se, 0739 – 69 36 36 Kent Andréasson, chef kultur- och fritidsförvaltningen, Bjuvs kommun. 042-458 56 31

Producenter: Creandia Event & Kommunikation AB, på uppdrag av Bjuvs kommun.

Första artistsläppet för Bjuvsfesten

Första artistsläppet för Bjuvsfesten.

Mello-finalisten Renaida och YouTube-succén Anis Don Demina kommer till Bjuvsfesten i sommar.

Renaida karakteriseras av en fängslande och kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Första gången vi såg henne var i Idol 2016 som hon följde upp med en finalplats i Melodifestivalen 2018. Efter succén i Mello har Renaida gjort en bejublad sommarturné samt setts i program som till exempel Lotta Liseberg. Fredagen den 30 augusti kommer hon till Bjuvsfesten och det förväntas bli en fantastisk show.

”Det känns så kul att vi kan erbjuda ett uppdaterat och spännande utbud till vår unga publik på Bjuvsfesten. Det ska bli härligt att välkomna artisterna till Bjuv den sista helgen i augusti.” - Kent Andréasson, Bjuvs kommun.
 DJ/Producenten Anis Don Demina, numera även en av Sveriges största YouTuber, kommer till Bjuvsfesten för att bjuda på en rejäl show.

I hela sitt liv har Anis sysslat med musik, allt ifrån pianolektioner till DJ. Han är signad till skivbolaget Warner Music Sweden och 2017 släppte han sin första singel ”On My Mind” som på kort tid fick över en miljon lyssningar på Spotify. Anis fick sitt genombrott på YouTube sommaren 2017 och har även där på kort tid byggt upp en bred skara fans, med över 240 000 följare på sin kanal. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i norden och i maj gav han oss det som kanske blev 2018 års sommarlåt – ”Wasted”. Ni ser honom uppträda på Bjuvsfesten lördagen den 31 augusti.

”Vi är väldigt glada över att kunna presentera just Anis och Renaida då dessa artister har stått överst på Bjuvsungdomarnas önskelista.” - Berättar Lena Bergkvist som är ytterst ansvarig för Bjuvsfesten.

Stort tack till Bjuvs ungdomsråd och Hej Unga som hjälpt till i arbetet med att ta fram förslag på artisterna.

Nu tar Bjuv festen till nästa nivå

Nu tar Bjuv festen till nästa nivå.

Sedan många år tillbaka är sista helgen i augusti vikt för festligheter i Bjuv. Från början var det en tredagarsfestival under namnet Bjuvsfestivalen, de senaste sex åren har det varit en tvådagarsfestival med namnet Bjuvskalaset. Nu ska folkfesten utvecklas i en riktning där maten, musiken, upplevelserna och hållbarheten lockar en bred publik.

I och med de nya tagen byter evenemanget namn till Bjuvsfesten. Med fokus på mat, musik och upplevelser vill Bjuvs kommun skapa två heldagar dagar som ingen vill missa. Det ska också finnas plats för hållbarhet och att tänka lokalt och klimatsmart.

"Att få vara med och utveckla en sedan länge etablerad folkfest är väldigt kul. Nu ska vi se till att alla känner sig välkomna till en fest som har fokus på härliga upplevelser samtidigt som den är hållbar ur flera olika perspektiv, säger Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun."

I november förra året gick Bjuvs kommun ut med en anbudsförfrågan för att komma i kontakt med en arrangör som ville vara med och skapa folkfesten i Bjuv. Efter intervjuer med flera intressenter föll valet på den Landskronabaserade eventbyrån Creandia, som bland annat har producerat Landskronakarnevalen de senaste åren.

"Vi känner oss oerhört tacksamma över att ha fått Bjuvs kommuns förtroende att producera en fest för kommuninvånarna och alla tillresta besökare, säger Lena Bergkvist, festivalgeneral. Vi kommer att ta vår utgångspunkt i traditionen, och arbeta tillsammans med medborgarna, företagarna och tjänstemännen för att utveckla konceptet. Det ska vara glädje och fest, och någonting för alla smaker. Artister i yttersta Sverigeeliten, blandat med lokala förmågor. Vi ser fram emot att ta oss an uppdraget att skapa en fantastisk fest."

Pressinformation:

Kent Andréasson, förvaltningschef kultur och fritid Bjuvs kommun, 042-458 56 31. Lena Bergkvist, Creandia AB, 073-969 36 36.