Ansökan om marknadsplatser har öppnat
Ansök nu

Nu tar Bjuv festen till nästa nivå.

Nu tar Bjuv festen till nästa nivå

Sedan många år tillbaka är sista helgen i augusti vikt för festligheter i Bjuv. Från början var det en tredagarsfestival under namnet Bjuvsfestivalen, de senaste sex åren har det varit en tvådagarsfestival med namnet Bjuvskalaset. Nu ska folkfesten utvecklas i en riktning där maten, musiken, upplevelserna och hållbarheten lockar en bred publik.

I och med de nya tagen byter evenemanget namn till Bjuvsfesten. Med fokus på mat, musik och upplevelser vill Bjuvs kommun skapa två heldagar dagar som ingen vill missa. Det ska också finnas plats för hållbarhet och att tänka lokalt och klimatsmart.

"Att få vara med och utveckla en sedan länge etablerad folkfest är väldigt kul. Nu ska vi se till att alla känner sig välkomna till en fest som har fokus på härliga upplevelser samtidigt som den är hållbar ur flera olika perspektiv, säger Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun."

I november förra året gick Bjuvs kommun ut med en anbudsförfrågan för att komma i kontakt med en arrangör som ville vara med och skapa folkfesten i Bjuv. Efter intervjuer med flera intressenter föll valet på den Landskronabaserade eventbyrån Creandia, som bland annat har producerat Landskronakarnevalen de senaste åren.

"Vi känner oss oerhört tacksamma över att ha fått Bjuvs kommuns förtroende att producera en fest för kommuninvånarna och alla tillresta besökare, säger Lena Bergkvist, festivalgeneral. Vi kommer att ta vår utgångspunkt i traditionen, och arbeta tillsammans med medborgarna, företagarna och tjänstemännen för att utveckla konceptet. Det ska vara glädje och fest, och någonting för alla smaker. Artister i yttersta Sverigeeliten, blandat med lokala förmågor. Vi ser fram emot att ta oss an uppdraget att skapa en fantastisk fest."

Pressinformation:

Kent Andréasson, förvaltningschef kultur och fritid Bjuvs kommun, 042-458 56 31. Lena Bergkvist, Creandia AB, 073-969 36 36.